Hærvejstur 2007 og 2008 – fra Viborg til Frøslev

 

”Nomadecyklister”
Cykelturisme i Danmark handler for det meste om et par mennesker – eventuelt et forældrepar med et par børn – som cykler af sted med telt og andet hurlumhej på cyklen, eller i en cykeltrailer. Såkaldte ”nomadecyklister”: de cykler fra sted til sted, med hele oppakningen.

Al ære og respekt for det…

Cykelferien for de mange
Men det er nu også sjov at være nogle flere deltagere i en cykelferie. Det har vi lært af de årlige cykelturistuger i udlandet. Så disse cykelturistuger inspirerede os til i 2007 at lave vores helt egen cykeluge hér i Danmark. Sammen med gode, gamle venner og vores børn og børnebørn cyklede vi i uge 31 (søndag til fredag) i 2007 ad Hærvejen fra Viborg til Randbøldal ved Vejle. 
Vi betalte en vognmand for at få os selv + cykler og bagage transporteret fra Odense til Viborg – og for at blive hentet nogle dage senere i Randbøldal og kørt tilbage til Odense.

Vil du arrangere en cykeltur for familie, venner og bekendte? Hold dig ikke tilbage – det bli’r en succes!


Hærvejsturen 2007 – søndag-fredag i uge 31/2007

Jeg må indrømme, at da jeg i efteråret 2006 blev opfordret til at arrangere en hærvejstur i 2007 og 2008, var jeg på forhånd lidt skeptisk. Selv kan jeg godt lide at cykle, og jeg er i god cykel-form. Men blandt dem, der skulle deltage i vores selv-planlagte Hærvejstur, var der bestemt også nogle, som synes det er frygtelig svært at sidde på cyklen længere end hen til den nærmeste købmand og hjem igen. Så jeg tænkte: der bli’r skuffelser og frustrationer. Og hvad, hvis det bli’r regnvejr? Så er det hele da dømt til at mislykkes!!

Men vores cykeluge på Hærvejen i 2007 blev langt sjovere end jeg havde turdet håbe. Også selvom vejret var lidt blandet, med lidt byger og blæsevejr. Alle – store som små i alderen 3 til 62 år – havde stor fornøjelse af turen i 2007, hvor vi cyklede ca. 160 km. fra Viborg til Randbøldal. Og på selve festaftenen på Randbøldal Camping ved Vejle var ikke et øje tørt. Alle var enige om, at sommeren 2008 skulle vi da videre ned ad Hærvejen!!

Se foto af gruppen, der cyklede i 2007, hér


Hærvejsturen 2008 – søndag-fredag i uge 31/2008

Så sommeren 2008 fortsatte vi, hvor vi slap i 2007. Så 2008-Hærvejsturen gik fra Randbøldal til den Dansk-Tyske grænse. I alt 25 børn og voksne deltog i turen, som blev en stor succes, også fordi vejret i 2008 var en del bedre end på Hærvejsturen i 2007. Vi startede søndag den 27. juli og var tilbage i Odense fredag den 1. august, altså i alt 6 dage fra vores bus kørte os afsted til vort bestemmelsessted og til vi var tilbage i Odense igen.

Den 1. august 2008, netop hjemkommet fra 2. etape af Hærvejsturen skal I se dette foto af de 25 glade Hærvejs-cyklister, som deltog i denne sommers tur. Billedet er taget på Jels Sø Camping, hvor vi havde to overnatninger. Dette gav os tid til bl.a. at besøge Orion Planetariet i Jels, den smukt istandsatte Jels Mølle, Vikingebyen samt Planetstien. Vi kan godt anbefale en ekstra dag i Jels – især måske hvis vejret er godt. For så kan der også bare gå ren badeferie i det i Jels sø lige over for campingpladsen.
En større fotoserie (172 fotos) fra vores Hærvejstur 2008 finder du hér.

Jeg giver gerne gode råd om vore forberedelser til turen, og de overnatningssteder som vi valgte på vor vej.
Men en god hjemmeside, som gav os lidt inspiration forud for turen var:

http://www.haervej.dk/

og http://www.jorras.dk/rejser/haervejen2003/index.php

samt http://www.sydjylland.com/index.lasso?page=105X306


Jørgen Bjerring
Vissenbjerg
e-mail: magtenboelle@gmail.com